K čemu použít kočárkovinu


Kočárkovina je textilní materiál, který má svérázné využití díky jeho vlastnostem. Především jde o velmi odolnou textilii vůči mechanickému prodření, která zároveň dobře odpuzuje vodu a nepropouští ji dovnitř. Dětský kočárek je tak chráněn před deštěm a zčásti i prachem, a pokud se dobře zakryje síťovinou, tak i vůči hmyzu.

Kočárkovina však neslouží pouze pro pokrývání dětských kočárků, ale i pro jiné účely.

Sedací vakykočárkovina není sice tak pevná, jako nylon, ale pro sedací vak ji využít můžete, pokud půjde o menší rozměry vaků anebo to bude jen malý vak pro děti nebo taburet. Výhodou tohoto řešení je velmi mnoho barevných či květovaných vzorů, a tak si můžete doma zhotovit vaky dekorativní, například ve formě větších polštářků, které umístíte na plochu zimní zahrady, na terasu, pod pergolu nebo do dětského pokoje. Zajímavě mohou vypadat vaky červené, blankytně modré nebo zlaté barvy, které vhodně sladíte s okolím.

žena s kabelkami

Pelíšky pro zvířata – kdo má doma kočku nebo psa, jistě zvažuje, jaký pelíšek zvířeti pořídit. Na trhu je jich sice dost, ale chcete-li pelíšek takový, aby ladil s okolím a stal se součástí bytového vybavení i jako estetický doplněk, ušijte mazlíčkům pelíšek dle vlastní invence. Pelíšek nemusí mít klasický oválný nebo hranatý tvar, můžete mu vtisknout jinou podobu, aby vyplnil určitý prostor, takže může mít tvar kosodélníka, mnohoúhelníka, dvou spojených kruhů, tvar květiny atd.

na procházce s kočárkem

Kabelka psaníčko – tyto typy kabelek jsou mezi ženami velmi oblíbené, protože jsou praktické, ale zároveň velmi malé a působí jako vhodný oděvní doplněk zejména na plesech, na svatbách, firemních oslavách apod. Kočárkovinu využijete i pro výrobu těchto krásných užitných předmětů a hlavně si kabelku ušijete podle svého, v přesné velikosti a tvaru, které vám vyhovují. Originální kabelkou pak můžete inspirovat své přítelkyně a známé.